10 Senarai Air Terjun Waterfall di Kelantan Tempat Menarik Best

Berikut merupakan Senarai Air Terjun Waterfall di Kelantan Tempat Menarik Best yang menjadi tumpuan para pengunjung untuk beriadah dan tempat berkelah.

 

 

Kemudahan sekitar Air Terjun Waterfall di Kelantan

Juga terdapat pelbagai kemudahan chalet air terjun, hotel, resort dan homestay di sekitar area tempat mandi manda ini.

 

Ada juga di beberapa tempat yang menyediakan kemudahan seperti surau, tandas, tempat menyalin pakaian dan tempat berehat atau tempat berteduh seperti pondok dan bangsal.

 

Senarai Air Terjun Waterfall Di Malaysia

 

Juga tidak kurang yang menyediakan kemudahan memasak seperti bbq dan dapur di kebanyakan Air Terjun Waterfall di Kelantan

Aktiviti menarik di kawasan air terjun Kelantan

Pelbagai aktiviti menarik dapat dilakukan di sekitar air terjun seperti mandi sungai dan berkelah. Selain itu kawasan air terjun juga merupakan antara lokasi camping dan tapak tempat perkhemahan popular di negeri Kelantan.

Bagi yang meminati aktiviti lasak boleh mencuba untuk jungle treking dan hiking serta pelbagai aktiviti hulu sungai lain yang popular seperti kayak, flying fox dan lain-lain.

Aktiviti memancing juga popular di kawasan air terjun negeri Kelantan.

Air Terjun Waterfall di Kelantan Map

 

Loading...

 

 

Senarai Air Terjun Waterfall di Kelantan

 

 

 

 

Kawasan Air Terjun Waterfall di Kelantan

Antara daerah dan kawasan best yang mempunyai tempat menarik waterfall semulajadi dengan warna sungai lata yang jernih adalah berdekatan area Kuala Krai, Dabong, Pasir Puteh dan Tanah Merah kerana mempunyai deretan Banjaran Titiwangsa di tengah negeri.

 

 

Leave a Comment